Hekurudhat e Kosovës në gjendje të keqe

Pak kush e di se janë duke u kryer punime të mëdha në linjat hekurudhore në Kosovë dhe atë në disa relacione.

Hekurudhat e Kosovës nuk janë në gjendje të mirë. Për rehabilitimin e tyre, janë duke u kryer punimet në linjën Fushë Kosovë – Hani i Elezit. Kjo linjë hekurudhore është e ndarë në segmentet, Hani i Elezit-Fushë Kosovë dhe Mitrovicë – Leshak.

Zymer Zekaj UD Kryeshef Ekzekutiv në Infrakos, tha për RTK se momentalisht janë duke zhvilluar punimet në linjën 10-të hekurudhore që përfshinë nga kufiri me Serbinë deri në kufirin me Maqendonin e Veriut.

Për marrëveshjen e 4 shtatorit 2020, të nënshkruar në Shtëpinë e Bardhë, për normalizim ekonomik mes Kosovës dhe Serbisë, ku përfshihen edhe dy linja hekurudhore, Infrakos nuk ka marrë kërkesë nga aksionari.

Punimet në hekurudhën Hani i Elezit-Fushë Kosovë, po bëhen në tri faza dhe pritet të përfundojë më 31 dhjetor të këtij viti.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close