Morina: Pandemia Covid 19 ndikoi negativisht edhe tek sëmundjet e tjera

Members of the University Clinical Center of Kosovo in protective gear walk past a sign reading “Ambulance For Coronavirus” at the University Clinical Center of Kosovo in Pristina on March 14, 2020. – Kosovo reported its first coronavirus (COVID-19) case on March 13, 2020, in a 22-year-old Italian woman and a 77-year-old Kosovar man, both recently returned from Italy. (Photo by Armend NIMANI / AFP)

Qytetarët e Kosovës për shkak të kaluarës dhe mentalitetit ende hezitojnë të tregojnë për sëmundjen e TBC. Një problem në Kosovë ka qenë edhe lënia anash e pacientëve për shkak të kapaciteteve që janë dedikuar më shumë për luftimin e Covid19.

Besim Morina pulmolog, drejtor i Klinikës së Pulmologjisë në QKUK, tha se sëmundja e tuberkulozit është normale dhe se trajtimi i tij në Kosovë bëhet sipas standardeve.

Ai ka thënë se pandemia Covid19 ndikoi negativisht edhe tek përkeqësimi i situatës me tuberkuloz dhe trajtimi i pacientëve.

“Covid19 pamundësoi që shumë pacientë të mos mund të vijnë në spitale për diagnostifikim dhe për fat të keq sëmundja avancoi”, tha ai për RTK.

Ai ka kërkuar nga pacientët që kanë probleme të vizitojnë mjekun.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close