Studimi: Konsumimi ditor i boronicës së kuqe ndikon pozitivisht në zemër

Për shëndetin e zemrës flitet në kontekste të ndryshme dhe ka këshilla të shumta për ushtrimet, dietën dhe stresin. Disa zakone që ne mund të adoptojmë nuk duhet të heqin shumë burime si koha dhe paratë, dhe ato mund të jenë shumë të dobishme.

Një studim i kohëve të fundit tregoi se meshkujt që konsumonin mesatarisht 100 g fruta të tharta në ditë përjetuan një përmirësim të ndjeshëm në funksionin e zemrës pas një muaji.

Ekspertët besojnë se manaferrat e pasura me antioksidantë fillojnë të ndikojnë në qarkullimin e gjakut në arterie në vetëm dy orë.

Ka kohë që besohet se boronicat përmirësojnë shëndetin e zemrës duke parandaluar inflamacionin dhe duke mbrojtur qelizat nga dëmtimi. Studimet e mëparshme kanë treguar se ato mund të ndihmojnë në parandalimin e infeksioneve të traktit urinar dhe zvogëlojnë rrezikun e sëmundjeve të mishrave të dhëmbëve dhe ulçerës së stomakut.

Këshillohet që të hani boronicat e freskëta ose të thata në vend që t’i konsumoni në lëng, i cili shpesh është i mbushur me sheqer.

“Gjetjet tona ofrojnë prova të forta se boronicat mund të ndikojnë ndjeshëm në shëndetin e enëve të gjakut, madje edhe te njerëzit me rrezik të ulët kardiovaskular. Ky studim tregon se metabolitët specifikë të pranishëm në gjak pas konsumimit të boronicës së kuqe lidhen me efekte të dobishme,” tha profesori Christian Hayes. , një ekspert. për sëmundjet kardiovaskulare në Universitetin Surrey i cili ishte i përfshirë në studim.

Ai shtoi se këto përmirësime në shëndetin kardiovaskular janë vërejtur pas konsumimit të një sasie të arsyeshme ditore të boronicës së kuqe dhe se ky frut është i rëndësishëm në parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare.

Studimi është publikuar në revistën Food & Function. /LSh

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close