Shqipëria në listën e “zezë” të Rusisë

Qytetarët shqiptarë nuk do të lejohen të hyjnë në Rusi. Agjencia e lajmeve “Reuters” ka publikuar listën e nxjerrë nga Rusia në të cilën janë renditur vende “jomiqësore” dhe shtetasit e tyre nuk do të lejohen që të hyjnë brenda territorit rus. Në listë bën pjesë edhe Shqipëria sëbashku me disa vende të BE-së dhe SHBA-në.

Lajmi është bërë i ditur nga ministri i Jashtëm rus, Sergei Lavrov, i cili në një intervistë televizive deklaroi se po hartohet një dekret presidencial për këtë qëllim. Sipas tij, do të ketë heqje të vizave për veprime jo miqësore për një numër vendesh.

Ai theksoi se ndalimi nuk do të jetë kategorik, pasi dekreti do të përcaktojë kufizime për të hyrë në Rusi pa shpjeguar qëllimin e vizitës.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close