Mbi 62 % e popullatës mbi 12 vjeç u vaksinuan me dozën e parë antiCOVID-19

Ministria e Shëndetësisë (MSH) thotë se kur kanë kaluar një vit prej fillimit të vaksinimit antiCOVID-19, Kosova ka dalë që të ketë shkallën më të lartë të vaksinimit krahasuar me shtetet e rajonit. Ani pse siç thonë, Kosova ishte e fundit në rajon që filloi me procesin e vaksinimit.

MSH njofton se 62.7 për qind e popullatës mbi 12-vjeç janë vaksinuar me një dozë, ndërsa sfidë mbetët vaksinimi me dozën e tretë, meqë vetëm rreth 7 për qind e popullatës mbi 12-vjeç kanë marrë dozën e tretë antiCOVDI-19.

“Një vit nga fillimi i vaksinimit kundër COVID-19 (29 mars 2021), ndonëse e ka filluar e fundit në rajon vaksinimin, Kosova ia ka dalë që të ketë shkallë më të lartë të vaksinimit se shtetet e rajonit, përfshirë Serbinë, Malin e Zi, Maqedoninë e Veriut, Shqipërinë, Bosnjë e Hercegovinën, Bullgarinë dhe shtete të tjera, përderisa ka shkallë të krahasueshme me disa shtete të Evropës. Me mbi 1.820.000 doza të administruara, vaksinimi te popullata mbi 18 vjeçe në Kosovë ka arritur në 70% me një dozë dhe 63.4% me dy doza. Te popullata mbi 12 vjeçe, janë vaksinuar 62.7% me një dozë dhe 57.1% me dy doza. Sfidë mbetet vaksinimi me dozën e tretë, ku vetëm rreth 7% e popullatës mbi 12 vjeçe e kanë marrë atë”, thuhet në njoftimin e MSH-së.

Tutje në njoftim u tha edhe se “Një vit pas, Ministria e Shëndetësisë i falënderon të gjithë ata që kanë qenë pjesë e procesit të vaksinimit kundër COVID-19 përmes Komitetit për Imunizim, Ekipit menaxhues dhe ekipeve vetëmohuese të vaksinimit në 30 komuna të Kosovës, për kontributin që kanë dhënë në shpëtimin e shumë jetëve të njerëzve tonë. Gjithashtu, edhe donatorët që përmes mekanizmave të ndryshëm ndihmuan Kosovën për sigurimin e vaksinave kundër COVID-19 dhe qëndrueshmërinë e suksesin e këtij procesi”.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close