BSPK paralajmëron protestë, kanë tri kërkesa për Qeverinë

Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës (BSPK) ka paralajmëruar se do të organizojë protestë më 8 prill në Prishtinë. Sipas BSPK-së deri tek ky vendim kanë ardhur për shkak të moszbatimit të Ligjit për sigurimet shëndetësore, zvarritjes së hartimit të Projektligjit për paga dhe për shkak të mosinicimit të amandamentit për skemat pensionale.

Në një komunikatë për media BSPK ka bërë të ditur tri kërkesat kryesore që o ti parashtrojnë në protestën që do të mbahet më 8 prill 2022:

  1. Të u jepen nga buxheti i shtetit nga 100€ të gjithë të punësuarve në sektorin publik përfshirë edhe punëtorët e Ndërmarrjeve Publike – deri në miratimin e Ligjit për Paga.

  2. Të gjenden fondet e duhura dhe mënyra e duhur për fillimin e zbatimit të Ligjit për Sigurimet Shëndetësore.

  3. Të iniciohet amendamentimi-ndryshimi i Ligjit për Skemat Pensionale të Financuara nga Shteti.

“Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës pret nga Partneri Social – Qeveria se do të merret seriozisht me kërkesat e arsyeshme të punëtorëve”, thuhet në komunikatë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close