Kurti vazhdon me takime gjatë vizitës në Norvegji

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti gjatë vizitës në Norvegji u takua me përfaqësuesit e Konfederatës së Sindikatave Norvegjeze dhe Federatës Norvegjeze të Punëdhënësve.

Kryeministri theksoi se mirëqenia sociale është ndër prioritetet qendrore të Qeverisë së Kosovës, duke theksuar reformat e ndërmarra dhe indikatorët pozitivë në ekonomi, thuhet në njoftim për media.

Në takim gjithashtu u diskutua për modelin nordik të organizimit të tregut të punës, ku kërkesat e punëtorëve për të drejta, dinjitet dhe mirëqenie nuk bien ndesh me kërkesën e kompanive për konkurrueshmëri, por ndihmojnë e plotësojnë njëra tjetrën në prodhim, produktivitet dhe zhvillim të gjithmbarshëm ekonomik.

Sipas njoftimit të kryeministrisë, përfaqësuesit e federatave shprehën interesimin për të vizituar Kosovën dhe për të rritur bashkëpunimin.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close