Carla del Ponte:Gjykata Ndërkombëtare të lëshojë urdhër arresti për presidentin rus Vladimir Putin

Ish-prokurorja e Hagës për krimet e luftës, Carla del Ponte, i ka bërë thirrje Gjykatës Ndërkombëtare Penale të lëshojë një urdhër arresti për presidentin rus Vladimir Putin, raporton AFP.

Del Ponte, e cila gjithashtu shërbeu për vite në komisionin e OKB-së që hetonte abuzimet ligjore në luftën siriane, theksoi se lëshimi i një urdhër arresti do të sinjalizonte se “puna hetimore është kryer”, raporton “Guardian”.

  • Është instrumenti i vetëm që ekziston që mundëson arrestimin e autorit të krimit të luftës dhe sjelljen në Gjykatën Ndërkombëtare të Krimeve – tha ajo për gazetën e lartpërmendur.

Del Ponte pranoi se urdhri i arrestit nuk do të thotë domosdoshmërisht se Putini do të arrestohet.

  • Nëse ai qëndron në Rusi, nuk do të ishte kurrë kështu. Por do ta kishte të pamundur të largohej nga vendi i tij dhe kjo do të ishte një sinjal i fortë se ka shumë shtete kundër tij – tha ish-prokurori në Hagë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close