SERBI – Fillojnë zgjedhjet parlamentare dhe presidenciale

ATSH-DPA/ – Serbët iu drejtuan sot kutive të votimit për zgjedhjet parlamentare dhe presidenciale.

Favoriti kryesor për president është presidenti aktual Aleksandar Vuçiç, i cili po kërkon një mandat të dytë radhazi në detyrë.

Nacionalisti ka qenë në krye të politikës serbe në funksione të ndryshme që nga viti 2012.

Parlamenti i dominuar nga Partia e tij Progresive Serbe (SNS) sapo u zgjodh në vitin 2020.

Qendrat e votimit u hapën në orën 07:00 dhe do të mbyllen në orën 20:00.

Rezultatet priten në orët e vona të mbrëmjes.

”Zyra për Institucionet Demokratike dhe të Drejtat e Njeriut (ODIHR) e Organizatës për Sigurinë dhe Bashkëpunimin në Evropë (OSBE) do të monitorojë zgjedhjet e së dielës në Serbi nëpërmjet 265 vëzhguesve nga 41 shtete anëtare”, sipas TANJUG-ut.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close