Bari që dobëson duke vepruar mbi yndyrnat në sistemin tretës

ATSH/- Orlistat është një ilaç për obezitetin me veprim periferik që përdoret për të humbur peshë tek të rriturit e moshës 18 vjeç e lart me një indeks të masës trupore (BMI) 28 ose më shumë.

Të qenit mbipeshë rrit rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare dhe diabetit, prandaj është e rëndësishme të ndryshoni stilin e jetës tuaj për të qëndruar të shëndetshme.

Orlistat vepron mbi yndyrnat në sistemin tretës, duke bllokuar përthithjen e rreth një të katërtës së yndyrave të pranishme në vakt, pasi vepron në lipazat, enzimat pankreatike që shpërbëjnë yndyrnat dhe lejojnë përthithjen e tyre.

Yndyrnat e patretura më pas eliminohen me jashtëqitje, ndaj duhet të ndiqni një dietë me përmbajtje të ulët yndyre. Gjëja më e mirë për të bërë është të vendosni se sa kilogramë dëshironi të humbni dhe më pas të filloni një plan diete që synon humbjen e peshës.

Sidoqoftë, ilaçi nuk është i përshtatshëm për të gjithë; duhet të shmanget nëse jeni shtatzënë dhe ushqeni me gji, nëse jeni duke marrë warfarin ose antikoagulantë të tjerë ose ciklosporinë.

Edhe ata që vuajnë nga kolestaza (sëmundje që konsiston në pakësimin ose ndalimin e rrjedhjes së biliare nga mëlçia) është më mirë të përmbahen nga marrja e orlistatit.

Reagimet anësore ndaj orlistatit janë kryesisht të natyrës gastrointestinale. Këshillë e vogël: nëse vendosni ta merrni këtë ilaç për një kohë të gjatë, merrni një suplement që përmban vitamina të tretshme në yndyrë A, D, E dhe K, përthithja e të cilave lejohet nga prania e yndyrave.

Orlistat është i disponueshëm në treg në kapsula prej 60 mg dhe 120 mg (me recetë mjekësore).

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close