Të gjithë i bëjmë këto gabime me kafen turke

Shumë njerëz nuk mund ta imagjinojnë ditën pa një filxhan kafe turke të bërë në shtëpi. Por, a dini vërtet si të bëni kafe? Sado e lehtë të duket, shumica e njerëzve bëjnë disa gabime gjatë përgatitjes. Këto janë më të zakonshmet:

Uji

Kafeja përbëhet nga afërsisht 98 për qind ujë. Kimikatet në ujin e rubinetit mund të ndryshojë cilësinë e saj.

Temperatura e gabuar

Temperatura e ujit është shumë e rëndësishme. Gjatë përgatitjes, temperatura duhet të zihet midis 90 ° C dhe 95 ° C.

Sasia e kafesë

Pavarësisht asaj që mendoni, sasia e tepruar e kafesë nuk e bën atë më të shijshme. Rregulli i artë është 2 lugë kafeje për 170 mililitra.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close