Kryeministri Kurti:Në prill u ndahen nga 100 euro punëtorëve të sektorit publik e privat

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka bërë të ditur se për herë të parë do t’i ndajnë ka 100 euro për secilin punëtorë të sektorit publik dhe privat. Ai në prezantimin e masave të reja në kuadër të pakos së ringjalljes ekonomike, tha se shtesa prej 100 eurove do të marrin edhe të gjithë pensionistët në Kosovë.

“Pensionin bazik e rritëm për 11 për qind, ndërsa 33 për qind për personat me aftësi fizike. Asistencën sociale e kemi rritur për 30 për qind. Gjithashtu për shtresat e cenueshme ndamë mbi 10 mijë kuponë dhe shujta përmes kuzhinave qendrore. Për asnjë qastë nuk u ndalem për të dalë në ndihmë qytetarëve dhe pikërisht atyre që kanë më shumë nevojë. Pensionistëve do ti ndajmë ka 100 euro për gjithë pensionistët. Për herë të parë do t’i ndajmë ka 100 euro për gjithë punëtorët e sektorit publik dhe privat”, tha Kurti në një konferencë të përbashkët me ministrin e Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close