Mjerisht,në Kosovë ekziston një buxhet i cili destinohet për topitjen e ndjenjave kombëtare

Shteti i Kosovës,si çdo shtet tjetër në Europë e botë, nga buxheti shtetëror që sigurohet me djers gjaku nga taksapaguesit dardan, investon në arsim dhe kulturë !
Një pjesë e këtyre mjeteve ndahen për pagat e mësimdhënëve të HISTORISË,GJUHËS DHE LETËRSISË, EDUKATË MUZIKORE,EDUKATË ARTI DHE GJEOGRAFI!
Përmes këtyre lëndëve mësimore sigurohet ruajtja e identitetit kombëtar shqiptar!
Mjerisht,në Kosovë, ekziston një BUXHET dhjetëra herë më i madh sesa i MINISTRISË SË ARSIMIT,i cili buxhet destinohet për TOPITJEN. E NDJENJAVE KOMBËTARE SHQIPTARE!
Bashkësia Islame e Kosovës në krye me Naim Ternava,është shndërrue në organizatë POLITIKE PARTIAKE NEOOTOMANISTE,e cila në mënyrë sistematike është duke injorue dhe mohue historinë,kulturën,zakonet,
traditat dhe SIMBOLIN E SHENJTË KOMBËTAR FLAMURIN KUQ E E ZI ME SHKABEN E ZEZË DYKRENARE!
Të nderuar besimtar shqiptar të të gjitha religjioneve!
Të parët tanë ILIRO-PELLAZGËT ishin me origjinë hyjnore siç thotë HOMERI,ose të mbirë nga dheu siç thotë HESIODI!
FLAMURI I YNË KOMBËTAR,është më i vjetri në Europë dhe më i BUKURI në botë!
PLISIN E BARDHË apo QELESHEN, shqiptarët e përdorin qe 5.000 vite e mëtepër!
Kur kishin shtetet e tyre ILIRËT,popujt tjerë jetonin nëpër drunj!
Kur Europa dridhej nga invazioni i HORDHIVE TË SULLTANËVE BARBARË OSMANË,USHTRIA SHQIPTARE në krye me Gjergj Kastriotin -Skënderbeun, FESTONTE FITORET PARA KËSHTJELLËS SË KRUJËS!
Kur Perandoria Osmane nuk e njihte,nuk e pranonte popullin shqiptar dhe Bismarku e quante shprehje gjeografike Shqipërinë, Luftëtarët e Lidhjes së Prizrenit me pushkë dhe pend në dorë i treguan Europës se Shqipëria dhe populli shqiptar është Zot i vetvetes!
Kur shtetet e Aleancës Ballkanike:Serbia,Greqia,
Mali i Zi dhe Bullgaria masakronin dhe coptonin tokat shqiptare,Ismail Qem ali,Hasan Prishtina,Luigj Gurakuqi e Isa Boletini,përgaditen dhe shpallen Pavarësinë e Shqipërisë!
Derisa,Serbia millosheviçiane masakronte dhe dëbonte qindra mijëra dardanë nga trojet e tyre, ishte jehona e pushkëve të Jasharajve dhe e avionave amerikan që ndalen spastrimin etnik të Dardanisë!
Qytetar të nderuar të DARDANISË!
Duke marrë para sysh Historinë tonë të lavdishme,kulturën,adetet,
zakonet,simbolet tona të shenjtëra disa mijëra vjeçare,atëher vetvetiu lind pyetja nga shpirti dhe zemrat tona: CILA ËSHTË ARSYEJA QË IMAMËT,HOXHALLARËT PREDIKOJNË HISTORI TË FISEVE ARABE TË SHEKULLIT – VII të Mesjetës dhe HISTORI TË PUSHTUESVE TË EGËR BARBARË OTOMA TË ANADOLLIT?!
Cila është arsyeja e mbështjelljes së kufomës së shqiptarit me flamur
arab?!
Shqiptari lind me gjak shqiptar,jeton si shqiptar,
vdes si shqiptar dhe VARROSET SI ARAB!
Çfar ironie,çfar padr
ejtësie,çfar tradhtie ,çfar torture mizore, çfar mëkate ndaj të ndjerit nga familjarët,shoqëria dhe miqësia e tij?!
Çfar tallje me drejtësinë me fuçinë e PERENDISË?!
Pra nga e gjithë kjo maskarad mësojm se LIGJET e Naim Ternava dhe Shefqet Krasniqi janë MË TË FUQISHME SE FUQIA MBINATYRORE E KRIJESËS SË UNIVERSIT E QË NE MË TË DREJT E QUAJM Z O T Ë !
DARDANË të Konstandinit,të Justinianit, të Sylejman Vokshit,të Hasan Prishtinës,të Nënës Terez,të Adem Jasharit,të dr.Ibrahim Rugova, ZGJOHI NGA GJUMI LETARGJIK,SHËROHI NGA OPIUMI NEOOTOMANIST I INJEKTUAR NË VENAT,DAMARËT E GJAKUT TË PASTËR DARDAN!
Mos lejoni që injoranca anadollake të dominoi ndërgjegjen Tuaj komëtare shqiptare!
DARDANËT DO TË JENË NËN PËRKUJDESJEN. DHE MËSHIREN E PERËNDISË, VETËM SI SHQIPTAR DUKE RESPEKTUAR GJUHËN AMTARE,HISTORIN,KULTURËN,TRADITAT, ZAKONET DHE SIMBOLET TONA KOMBËTARE E AS SESI NDRYSHE…!
Nëse nuk ndodh kjo, gjëma e shpirtërave të fëmijëve të masakruar, do të rëndon rëndë,shumë rëndë në NDËRGJEGJEN TUAJ TË VRARË QË KUNDERMON ERË TRADHTIE…!!!

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close