Shërbimet ukrainase të sigurisë arrestojnë kumbarën e Putinit (foto)

Ukraina ka njoftuar se me urdhër të presidentit Zelenski ka ndaluar Viktor Medvedchukun gjatë një operacioni special kryer nga shërbimet ukrainase të sigurisë .

Medvedchuk ka qenë një eminencë në politikën ukrainase për dekada dhe është një ish-kryetar i administratës presidenciale nën presidentin e dytë të Ukrainës, Leonid Kuchma. Ai është gjithashtu një mik personal i presidentit rus Vladimir Putin, i cili është kumbar i vajzës së tij. Dhe thuhet se ai ka interesa të rëndësishme biznesi në Rusi.

Ky është njoftimi i lëshuar nga shërbimi ukrainas SBU:

“Falënderoj të gjithë oficerët e SBU, përfshirë kundërzbulimin dhe hetuesit, të cilët, me udhëzimet e presidentit ukrainas Volodymyr Zelensky, dëshmuan profesionalizmin e tyre dhe kryen këtë operacion special të shpejtë dhe të rrezikshëm me shumë faza për të arrestuar deputetin Medvedchuk. Asnjë tradhtar nuk do t’i shpëtojë dënimit dhe do të jetë i mbajtur përgjegjës sipas ligjit ukrainas.” Për krejt peshën, për të gjitha krimet e të sotmes, që çuan në veprimet e tij personale”, tha presidenti i SBU, Ivan Bakanov./LSh

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close