Tarifat e reja të transmetimit dhe shpërndarjes së energjisë

ATSH/ Enti Rregullator i Energjisë miratoi sot në mbledhjen e Bordit rritjen e tarifës së transmetimit dhe shpërndarjes së energjisë elektrike, duke nisur nga data 1 maj.

Nga tarifat e reja nuk preken konsumatorët familjarë dhe biznesi i vogël.

Sipas vendimit të Bordit të ERE-s, tarifa mesatare e transmetimit nga data 1 maj-31 dhjetor 2024 do të jetë 0.85 lekë/kwh, nga 0.75 lekë/kwh që ishte deri më tani. OST kishte kërkuar që tarifa të ishte 1.47 lekë/kwh.

Ndërkohë sipas vendimit të Bordit të ERE-s, tarifa e shpërndarjes, për klientët e lidhur në tensionin 35 KV ajo do të jetë 1.55 lekë/kwh, nga 1.5 lekë/kwh që është aktualisht, ndërsa për abonentët e lidhur në tensionin 20, 10 dhe 6 KV tarifa e re do të shkojnë në 3.99 lekë/kwh nga 3.9 lekë/kwh që ishte aktualisht. Tarifat e shpërndarjes do të jenë në fuqi deri në fund të këtij viti.

Operatori i Sistemit të Shpërndarjes kërkonte që tarifa për tensionin 35 KV të ishte 2.62 lekë/kwh dhe për tensionin 20, 10 dhe 6 KV, 4.14 lekë/kwh.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close