Si të njohim njerëzit budallenj,sipas Freudit

Sigmund Freud, psikiatri më i famshëm dhe babai i psikanalizës, ka lënë thënie dhe mësime të zgjuara për të gjitha kohërat.

Midis tyre, ekziston një mësim që të gjithë duhet ta mbajnë mend – si të njihni njerëzit budallenj.
“Shenja e parë e marrëzisë njerëzore është mungesa e plotë e turpit”

Psikiatri legjendar e zbuloi marrëzinë njerëzore shumë shpejt dhe si mund ta zbuloni edhe ju, ai e këshillon me një fjali të vetme: – Shenja e parë e marrëzisë njerëzore është mungesa e plotë e turpit – tha Frojdi. Pra, kur e gjeni veten në një situatë ku ju vjen turp për sjelljen ose deklaratën e dikujt tjetër, ose jeni të befasuar nga disa veprime të çmendura të dikujt- menjëherë e kuptoni se me kë keni të bëni.

Nëse ata nuk ju vlerësojnë, mos e dëshmoni veten – jini ai që jeni!

Nuk është problem tek ju, është tek ata. Ndaj mos ulni kriteret tuaja dhe bëni çfarë të duan, luani kllounin e tyre. Besoni se ata do t’ju përdorin në një moment, është te njerëzit. Kur u jepni një gisht – ju marrin të gjithë dorën. Në fund, për shkak të gjithçkaje, ata vërtet nuk do t’ju vlerësojnë më, kështu që gjithçka që keni bërë dhe keni kaluar do të jetë e kotë. Nëse ata nuk ju vlerësojnë, mos e provoni veten – jini ai që jeni. Mos ulni çmimin e dinjitetit tuaj për të fituar besimin, nuk do ta merrni gjithsesi.

Nëse ata nuk ju besojnë – mos e justifikoni veten

Kur nuk duan të besojnë – nuk do ta besojnë. Ata do ta përdorin atë për disa qëllime të këqija. Mjafton t’i qëndroni besnik vetes pavarësisht gjithçkaje dhe do të shihni sesi gjërat do të ndryshojnë vetë pas një kohe. Por mos prisni ndryshim brenda natës. Njerëzit e vërtetë herët a vonë do të zbulojnë vlerën tuaj. Kur gjeni njerëz të tillë, mbajini si një pikë uji në pëllëmbën e dorës dhe injoroni të tjerët. Sytë tuaj nuk do ta vënë re menjëherë vlerën e njerëzve të tillë, por pasi t’i njihni, mos lejoni që asgjë t’ju largojë prej tyre. Kur të bëheni versioni më i mirë i vetes, atëherë do të shfaqen njerëz, prania e të cilëve do të bëhet një aventurier i vërtetë i të jetuarit së bashku. Atëherë jeta juaj së bashku do të bëhet ajo që keni dashur gjithmonë.

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close