Kurti: Projektligji për sistemin prokurorial do të rrisë llogaridhënien

Menjëherë pas miratimit të Projektligjit për Këshillin Prokurorial të Kosovës, kryeministri Albin Kurti ka falënderuar deputetët, të cilët i dhanë mbështetje projektligjit të rëndësishëm për sistemin prokurorial dhe jetik për shtetin e së drejtës.

Ai ka thënë se në fund do të arrihet balanca ndërmjet anëtarëve të përzgjedhur prokurorë dhe atyre jo prokurorë.

Sipas tij, në këtë mënyrë, ligji i ri do të zhvendosë diskutimin e takimeve të KPK-së nga interesat vetanake të prokurorëve, tek interesat që kanë në fokus fuqizimin e sistemit prokurorial, veprimin energjik të prokurorëve dhe aktakuzat e fuqishme të cilat nuk mundësojnë lirimin e kriminelëve me kusht por sigurojnë zbatimin e ligjit për kategori të tilla.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close