Gra nga Greqia arvanitase e vitit 1860

Në foton që po shihni të postuar këtu ,e që është gdhendje çeliku me ngjyrë, rreth vitit 1860 ,në gjermanishte shkruan:

-Albaneserin aus Menidi (Griechenland) dhe Albaneserin aus Attica (Griechenland)
Që në përkthim ka kuptimin :Shqiptarja nga Menidi (Greqi) dhe Shqiptarja nga Atika (Greqi).

Këto dy vendbanime/rajone gjenden thellë në zona që sot merren si pjesë qendrore të shtetit grek.

Dhe nuk janë pamje të personave të rastësishëm,që mund të jenë gjendur atje e në atë kohë,por të grave të popullates autoktone që ka jetuar dhe populluar ato anë në ato kohëra.Atje ende jetojnë shqiptarët arvanitë,veçse me shumicë të tjetërsuar,mjerisht!!
Marrë nga intereneti.Autori i pnjohur për autorin.

Xhelil Arifi

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close