Mediat:Britania i dërgon Kosovës raketa të ngjashme me ato që Ukraina po shkatërron makinerinë ushtarake ruse

Sipas shkrimeve të disa mediave Britania e Madhe u ka dërguar raketa “Jevelin” autoriteteve ushtarake në Kosovë .

Janë këto raketa të cilat përdoren nga forcat ukrainase në luftën kundër trupave ruse.

Javelin është një raketë portable britanike tokë-ajër , e përdorur më parë nga Ushtria Britanike dhe Ushtria Kanadeze. Mund të gjuhet nga shpatulla ose nga një lëshues i dedikuar i njohur si Javelin LML: Lightweight Multiple Launcher.

Ndërsa mediat serbe shkruajnë se kjo dërgesë britanike për forcat e sigurisë së Kosovës e ka “shtyrë presidentin serb ,Vuçiq që në ditët e ardhëshme të kërkojë spjegime nga kryeministri Boris Johnson”!

/LSh

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close