Fjalët e fundit të Abdyl Frashërit para skuadrës së pushkatimit të xhonturqëve

(Ja cilat ishin fjalët e tij para skuadrës së pushkatimit)

Xhonturqit vendosën të pushkatonin Abdyl Frashërin sepse nxiti banorët e veriut të ngrinin krye kundër Turqisë me qëllim fitoren e të drejtave të tyre.

Në çastin kur xhonturqit deshën ta pushkatonin dhe i kërkuan fjalën e fundit, ai tha:
“Po, unë kam një djalë të vogël. I thoni atij, në qoftë se dëshiron të ketë bekimin tim, duhet të vazhdojë punën që unë nisa, sepse mjerisht nuk e çova deri në fund dhe të sillet kështu siç po sillem unë.”

Ky djal’ i vogël ishte Mit’hat Frashëri, i mbiquajtur Lumo Skendo
Ai mbeti po aq fisnik dhe idealist, sa edhe baba i tij, Abdyl Frashëri.

Fjalët e tij të mençura e shpëtuan nga pushkatimi

 

Rrëfime nga Korça

 

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close