Sheqeri i bardhë apo i verdhë/kafe, cili është më i shëndetshëm?

Edhe pse ndonjëherë shumë i shtrenjtë, sheqeri kafe ose i verdhë nuk duhet të konsiderohet një alternativë më e shëndetshme. Sasia e kalorive dhe karbohidrateve në sheqerin e verdhë është pak më e ulët se në sheqerin e bardhë kristal, por sheqeri i verdhë/kafe mund të ketë ende një efekt të rëndësishëm në nivelet e glukozës në gjak.

Sheqeri kafe është në rastin më të mirë vetëm pjesërisht i rafinuar dhe shpesh po aq i rafinuar sa sheqeri kristal. Ashtu si me çdo marrje të karbohidrateve, marrja e sheqerit të kafe duhet të peshohet me kujdes. Është e lehtë të shtoni shumë sheqer kafe, veçanërisht kur e shtoni në ushqime të tjera.

Një lugë gjelle sheqer i verdhë përmban ende rreth 60 kalori dhe 15 gram karbohidrate, në thelb të njëjta me sheqerin kristal. Pra, kur konsumoni sheqer të verdhë duhet t’i kushtoni vëmendje sasisë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close