Rexha: Kosova ka avancuar shumë në fushën e arkeologjisë

Sot shënohet Dita Ndërkombëtare e Monumenteve dhe Lokaliteteve.

Enver Rexha, drejtor i Institutit Arkeologjik, tha se Kosova ka avancuar në fushën e arkeologjisë.

“Ne kemi shunë objekte ku mund të vizitohen nga turistët e ndryshëm, qoftë nga Kosova, rajoni dhe vende të tjera”, tha ai sot në emisionin e mëngjesit “Mirëmëngjesi Kosovë”, në Radio Televizionin e Kosovës (RTK).

Sipas tij arkeologjia ka kosto dhe për këtë duhet të ketë mbështetje.

Ai bëri se dije se ka disa lokalitete që janë më shumë të vizituara nga turistët.

“Ka turistë, por në disa monumente na mungojnë ciceronët, pra kemi nevojë për ta”, theksoi ai.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close