Gluha latine dhe ajo greke janë gluhë artificiale

Shkruan Teuta Reka
Gjuha latine dhe Greke nuk kan ekzistuar kurr dhe nuk jan folur nga asnje popull. Ato u shpiken ne kleri fetar qe ishte nje instrument politik, i cili i perdori keto gjuhe te vdekura per te krijuar kombe te reja artificiale fallco me baz fetare dhe jo etnike. Nje pyetje qe mundon gjithe studjuesit eshte : Pse prifterinjte Katolik e Ortodoks kane shkruajtur apo perkthyer veprat e lashta ne Latinisht dhe “Greqishten e sotme” ne mesjete kur keto dy gjuhe ishin te vdekura!? Latinishtja kishte shekuj e vdekur ndersa gjuha e Bizantit nuk flitej nga populli por vetem nga kisha. Kur njerzit nuk ishin ne gjendje ti lexonin keta libra ne ate kohe athere per ke u perkthyen keta libra! Dhe pyetja e madhe: Sa ndryshime u jan bere ketyre librave antike nga prifterinjte per te ndryshuar historine e njerzimit ku sigurisht vetem e verteta nuk ishte qellimi i tyre. Nga shume studjues mendohet se ne mesjete deri ne shekullin 19 jane bere shume fallcifikime ne histori ku nje pjese po kerkohet te zbulohet ndersa nje pjese ndoshta ne as e imagjinojme qe eshte e fallcifikuar. Sipas mendimit tim personal keto libra nuk jane shkruar per njerzit e kohes por per njerzit pas 1 apo 2 shekujsh per te cilet trillimet e prifterinjve do te mesohej si histori duke datuar librat per vjetersin sipas qejfit te tyre. Mos harroni!! HISTORIA ESHTE E SHKRUAJTUR NE GURE E JO NE LETER.
Tek libri “Gjuha e Perendive” i Aristidh Koles, theksohet hulumtimi i autorit mbi shkrimet e Apolodorit.
Ai argumenton me fakte falsifikimet qe jane bere ne librin e autorit kohe mbas shkrimeve origjinale.
Gjeja tjeter me kryesore eshte fakti qe gjetjet origjinale te Greqis se Lashte permblidhen te gjitha ne nje flet A4.
Tek studimet e Pokornit theksohet qe fjalet autentike Homerike te Lashta ngelen te paperkthyera dhe ato ne fakt jane vec Shqip.
Sot askush nuk guxon te thote se cfare dt ka botimi me i hershem i Iliades dhe Odiseas .
Shumica e librave te autoreve klasik dhe te Lashte jane mbas shek V te eres sone dhe shumica datojne ne shek XV kur vjen dhe Rilindja Europiane.
Lind pyetja:
Ku jane librat origjinal qe u perkthyen apo u referuan botimet e vona.??!?!??!????
Pse vetem dy persona ne bote kane patur apo kane flet – hyrje per keto shkrime (ne dijeni timen)?!?!?!?!?!
Pse sh studjues censurohen sikur Pokorni.?!?!?!?!
Perfundimi:
Historia Boterore eshte nje sajese Gjeopolitike.
Nje arme inteligjente politike per interesa te medha.
Shume pak njerez kane lluksin dhe kohen te bluajne dhe te shtjellojne historine e vertete Boterore.
Ata thjesht jane te dashuruar me mendimin e lire dhe kerkues te se vertetes.
Ata thjesht jane te Lindurit.
👋A keni dëgjuar ndonjëherë për Inkuizicionin dhe pse ata vrisnin njerëz të arsimuar dhe digjnin biblioteka në të gjithë Evropën?
A keni parë ndonjë origjinal të tregimeve greke apo cili është libri më i vjetër që ata kanë shkruar❓

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close