Kelmendi ndrron Lumezin

Kryeprokurori i deritanishëm i Shtetit, Aleksandër Lumezi, ia dorëzoi detyrën u.d. Kryeprokurorit të shtetit, Besim Kelmendi. Kjo pasi Lumezit i skadon sot mandati.

Në ceremoninë e dorëzim-pranimit të detyrës, Lumezi i uroi suksese dhe mbarësi u.d. Kryeprokurorit Kelmendi, në ushtrimin e detyrave kushtetuese dhe ligjore gjatë udhëheqjes së institucionit të Prokurorit të Shtetit.

Ndërsa, u.d. kryeprokurori Kelmendi, falënderoi Kryeprokurorin e deritanishëm, Aleksandër Lumezi, për punën, angazhimin dhe profesionalizmin e treguar gjatë ushtrimit të mandatit të tij.

Lëvizja në dorëzim-pranim të detyrës ndodhë pas skadimit të mandatit kushtetues shtatëvjeçar të Kryeprokurorit të deritanishëm të Shtetit, Aleksandër Lumezi, i cili ishte emëruar në këtë pozitë më 21 prill 2015.

Lumezi pozitën e Kryeprokurorit të Shtetit e kishte marrë më 21 prill 2015.

Ndryshe, më 6 prill, Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK) ka votuar unanimisht Blerim Isufajn për këtë pozitë.

Megjithatë, vendimi për dekretim tani mbetet në duart e presidentes Vjosa Osmani e cila edhe më tej nuk e ka vënë firmën e saj.

Kjo pasi procesi i përzgjedhjes së Kryeprokurorit të ri është kritikuar shumë nga organizata të ndryshme joqeveritare të cilat kanë evidentuar parregullsi që nga mënyra e vlerësimit me pikë të kandidatëve e deri tek mënyra se si paneli intervistues u ka parashtruar atyre pyetjet.

Përveç kësaj, ky proces është kritikuar shumë edhe nga ambasadorët e huaj të akredituar në Kosovë, sidomos ai amerikan dhe britanik.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close