Ministrja Gërvalla: Mbi propagandën e Serbisë, triumfon e vërteta e Kosovës

Ministrja e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës, Donika Gërvalla, në një deklaratë për RTK-në, mes tjerash, foli edhe për ecurinë e seancës në KS të OKB-së për Kosovën.

Lidhur me këtë çështje, ajo deklaroi se e vërteta e Kosovës do të zërë vend gjithandej vendeve të botës, pavarësisht propagandave të shumta të Serbisë dhe aleatëve të saj kundrejt vendit tonë.

Tutje ajo përmendi edhe mandatin e UNMIK-ut, për të cilin ajo tha se tanimë nuk është e nevojshme, ngase, sikundër tha ajo, Kosova duhet trajtuar në OKB si vendet e rajonit dhe të Evropës.

Më tej ajo vlerësoi punën e UNMIK-ut, si një orgnaizatë e OKB-së që fillimisht ishte e nevojshme, ndërkohë që tani këtë mision po e kryejnë organizatat e agjensi tjera të Kombeve të Bashkuara.

Kryediplomatja kosovare, ndër të tjera, përmendi edhe rastin e senatorit zviceran Dick Marty, për të cilin tha se kjo çështje i takon drejtësisë e jo politikës, ndonëse, siç tha ajo, akuzat e tij drejtuar krerëve të UÇK-së ishin të pabaza, i yshtur prej Serbisë,  e tani ai vetë po përballet me ta.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close