BE përshëndet ligjin e ri ‘historik’ që eliminon përmbajtjet e dëmshme në mediat sociale

ATSH-DPA/ – Parlamenti Evropian dhe 27 vendet anëtare të BE-së arritën një marrëveshje historike për të detyruar platformat si Facebook, Twitter dhe Google të rregullojnë përmbajtjet e dëmshme në internet, si gjuha e urrejtjes dhe dezinformimi.

Presidentja e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen e përshkroi atë si një marrëveshje “historike” që do të ketë pasoja përtej Evropës.

“Rregullat tona të reja do të mbrojnë përdoruesit në internet, do të garantojnë lirinë e shprehjes dhe mundësitë për bizneset”, shkroi ajo në Twitter

“Ajo që është e paligjshme do të jetë në të vërtetë e paligjshme edhe në internet në BE. Ky është një sinjal i fortë për njerëzit, kompanitë dhe vendet në mbarë botën”, shtoi Von der Leyen.

Akti i Shërbimeve Dixhitale (DSA) përfaqëson goditjen më të madhe ndaj ligjit të BE-së në këtë fushë në rreth 20 vjet.

DSA përcakton përgjegjësitë për kompanitë e teknologjisë dhe internetit. Ai prek çështje të tilla si gjuha e urrejtjes, përhapja e dezinformatave, shitja e mallrave të paligjshme dhe të falsifikuara dhe mbrojtja e të drejtave themelore.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close