Dy simptomat kryesore të hepatitit akut

Hepatiti misterioz tek fëmijët ka filluar të përhapet në Evropë. Tani për tani, shkencëtarët mendojnë se shkaku më i mundshëm është adenovirusi. Cilat janë simptomat e tij?

Virusi që mund të shkaktojë hepatit akut tek fëmijët dhe të rriturit nuk është vënë re ende në vendin tonë.

“Hepatiti akut shoqërohet me plogështi, oreks i dobët, mund të ketë temperaturë, por ajo që është karakteristike është ndryshimi i ngjyrës së urinës dhe jashtëqitjes. Urina mund të jetë e errët si birra, dhe jashtëqitja e bardhë. Kjo është një periudhë kur sëmundja ka e avancuar. , kur vihen re këto probleme, në fillim është jospecifike dhe nuk mund të themi me siguri se është hepatit akut.”

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close