Thënie të Albright:“Ta kuptosh Evropën, duhet të jesh gjeni ose francez”

Përveç si diplomate e një niveli të papërsëritshëm, ish- Sekretarja amerikane e Shtetit, Madeleine Albright, njihet dhe për thëniet e saj të veçanta.

Në vazhdim RTKlive.com, sjell disa nga thëniet  më të veçanta që kanë mesazhe të fuqishme. Ceremonia e varrimit tw saj mbahet sot në Washington.

 1. “Duhet të shohim se çfarë mund të bëjmë për të pakësuar dhimbjen.”

 2. “Kujtesa e kombit tonë është e gjatë dhe shtrirja jonë është larg”.

 3. “Ju keni guximin për të gjetur qëllimin tuaj.”

 4. “Politika nuk është – politikani nuk është – një fjalë e keqe. Përfshirja është pjesa e rëndësishme.”

 5. “Ka një seriozitet qëllimi që vërteton këtë fakt dhe që na jep një arsye për të vazhduar ta shtyjmë atë.”

 6. “Për ta thënë më butë, bota është një rrëmujë”.

 7. “Djemtë e mirë nuk fitojnë gjithmonë, veçanërisht kur janë të ndarë dhe më pak të vendosur se kundërshtarët e tyre.”

 8. “Për të kuptuar Evropën, duhet të jesh gjeni – ose francez”.

 9. “Presidenti Clinton tha me mençuri ‘Unë nuk do të shkoj, derisa të përgatitet kjo, po dërgoj sekretaren…’ Kjo nuk i emocionoi ata.”

 10. “Magjia e Amerikës është se ne jemi një shoqëri e lirë dhe e hapur me një popullsi të përzier. Një pjesë e sigurisë sonë është liria jonë.”

 11. “Unë mendoj se jemi në fazat e fillimit… Ne po punojmë shumë, dhe mendoj se të gjithë duhet të punojmë së bashku për këtë.”

 12. “Nëse nuk ka njeri në rrugën tuaj, ju nuk do të shkoni askund.”

 13. “Nëse shikoni jetën time, në përgjithësi, jam vënë në situata që kanë qenë të vështira dhe të cilat i kam pushtuar”.

 14. “Çfarëdo pune që ju kërkohet të bëni në çfarëdo niveli, bëni një punë të mirë sepse reputacioni juaj është rezymeja juaj”.

 15. “Unë nuk besoj se gjërat ndodhin rastësisht; besoj se ju i fitoni ato.”

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close