Mendoni dy here kur shkrini ushqimin dhe më pas vendoseni në ujë të vluar

Ngrirja është një mënyrë e zakonshme e ruajtjes së ushqimit, një mënyrë praktike për të gatuar dy dreka njëherësh, për të pasur gjithmonë në dorë përbërësit e nevojshëm për pjatat që përgatitni shpesh ose për të pasur një vakt të gatshëm kur dikush vjen për t’ju vizituar pa paralajmërim.

Kjo është një nga mënyrat më të mira për të ruajtur ushqimin, sepse nëse trajtohet siç duhet, të gjitha lëndët ushqyese dhe freskia do të mbeten të ngrira në ushqim dhe do të jetë njësoj si ditën kur e ngrini atë kur vendosni ta përdorni.

Por ngrirja e ushqimit nuk mund të reduktohet vetëm në “futje në ngrirje, nxirre dhe haje”, siç mendojnë apo edhe praktikojnë shumë njerëz, sepse procesi i ngrirjes ka rregullat e veta.

Nuk ka rëndësi se si i ngrini luleshtrydhet që të mos kthehen në qull pas shkrirjes, apo si biftekët nuk marrin një shije të thartë. Është e rëndësishme se si e ngrini ushqimin sepse dëshironi që ai të ruajë strukturën e tij, lëndët ushqyese dhe mundësisht shije pas shkrirjes.

Kjo është arsyeja pse ekzistojnë rregulla dhe këshilla për ngrirjen dhe shkrirjen e të gjitha grupeve të ushqimeve dhe ushqimeve të gatshme.

1. Mos ngrini në kavanoza qelqi

Nëse nuk jeni qind për qind i sigurt se ato janë të destinuara për t’u ruajtur në frigorifer. Përndryshe, xhami mund të thyhet, veçanërisht nëse ngrini lëngun, i cili do të rrisë vëllimin gjatë ngrirjes. Preferoni kese ose enë plastike.

2. Mos vendosni ushqim të nxehtë në frigorifer

Nëse dëshironi të ngrini enët tashmë të përgatitura ose ushqimet që keni blanshu, fillimisht ftohini plotësisht. Vendosja e ushqimit të nxehtë në frigorifer mund të rrisë temperaturën në frigorifer dhe të shkrijë ushqimet e tjera dhe t’i prishë ato.

3. Paketoni pjesë më të vogla

Ngrijeni ushqimin në porcione më të vogla sepse do të ngrijë më shpejt, do ta shkrini më lehtë dhe nuk do ta hidhni tepricën sepse do të mund të shkrini vetëm aq sa keni nevojë për ditën. Për shembull, nuk ka kuptim të keni një copë mish të ngrirë të mjaftueshëm për drekë për tetë persona nëse jeni vetëm tre ose katër veta në familje dhe nuk planifikoni të ftoni mysafirë.

4. Sigurohuni që të etiketoni gjithçka që vendosni në frigorifer

Ndërsa mund të jetë një sherr dhe humbje kohe ose mendoni se do të mbani mend çfarë keni vendosur në frigorifer dhe kur, në fakt është një hap shumë i rëndësishëm sepse ne zakonisht harrojmë se çfarë ka në qese ose kuti, veçanërisht kur e vendosim. ngrirësin. Është mirë të përdorni, për shembull, një shënues blu për ushqimin e freskët dhe një të kuq për ushqimin e gatuar. Sa i përket mbishkrimit, nuk keni pse të shkruani ese: mund të përdorni vetëm shkurtesat DE. për mishin e derrit, VI. për viçin etj.

5. Asnjëherë mos e shkrini ushqimin me ujë të nxehtë

Pavarësisht nëse është salcë domate, biftek, supë apo aguliçe, mos e shkrini ushqimin në ujë të nxehtë. Në këtë mënyrë ju mund të gatuani ushqim të ngrirë dhe të ndryshoni strukturën dhe shijen e tij në një mënyrë që sigurisht nuk dëshironi.

6. Mos e ngrini sërish atë që është ngrirë

E vetmja herë që mund ta ngrini përsëri diçka që keni shkrirë është nëse e ngrohni përsëri. Për shembull, nëse keni bërë një salcë nga mishi i freskët i ngrirë, atëherë mund ta ndani në pjesë dhe ta ngrini.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close