Rusia ndihmon “Ballkanin e hapur”

“Serbia është shteti, që po bëhet qendra e integrimit të thellë të rajonit, ose sa më shpejt e riintegrimit, duke pasur parasysh Jugosllavinë.
Në konfirmim të kësaj ideje u diskutua nisma e “Ballkanit të hapur” në Forumin e Jarinës në “serpska republika” në 27 prill në panelin kryesor politik. Kjo nismë u bë tema kryesore e panelit mbyllës, ku morën pjesë presidentja dhe kryeministri i “serpska republikës” dhe kryeministrja e Serbisë Ana Bernabiç, e cila shprehu keqardhjen që autoritetet e Bosnje-Hercegovinës kanë refuzuar të marrin pjesë në këtë nismë. U bënë përpjekje për të kuptuar pse politikanët në Bosnje-Hercevegovinë dhe në Malin e Zi refuzojnë të marrin pjesë në “Ballkanin e hapur”.
Rusia mund të kontribuojë për ndryshimin e qendrimit të Sarajevës në lidhje me integrimin rajonal të nismës”.
-Shkruan Oleg Haviç, balkanolog rus, në “Balkanist.ru”, 29 prill 2022.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close