Çfarë hanë (nuk hanë) njerëzit jetëgjatë?

Sado që e adhuroni çokollatën, ndonjëherë ju duket se regjimi juaj i humbjes së peshës nuk ju përshtatet aspak. Megjithatë, studiuesit nga Universiteti i Kalifornisë Jugore rishikuan qindra studime të ushqyerjes të kryera gjatë dekadës së fundit në kërkim të atij që ofron shanset më të mira për një jetë më të gjatë dhe më të shëndetshme, dhe rezultatet i çuan ata në përfundimin se çokollata mund të jetë pjesë e një dietë.

Ajo që është e rëndësishme të përmendet është se kjo është ekskluzivisht çokollatë e zezë me një përqindje të lartë kakao, ndersa mishi i kuq dhe të gjitha llojet e përpunuara duhet të eliminohen plotësisht.
Gjithashtu rekomandohet agjërimi çdo ditë për një periudhë prej 12 orësh, gjë që lë edhe 12 orë të tjera në ditë në të cilat duhet të shpërndahen të gjitha vaktet.

Bishtajoret, drithërat dhe perimet janë një pjesë kyçe e planit të dietës së tyre, si dhe shumë arra dhe vaj ulliri. Disa peshq lejohen dhe marrja e pulës duhet të jetë shumë e ulët, si dhe marrja e sheqerit dhe produkteve nga drithërat e rafinuara, si buka e bardhë dhe makaronat.

Autori kryesor, doktor Walter Longo, përcaktoi se rregullat e kësaj diete nuk synojnë vetëm humbjen e peshës. Në vend të kësaj, siç thotë Dr. Longo, “ato synojnë të ngadalësojnë plakjen dhe të ndihmojnë në shmangien e sëmundshmërisë dhe ruajtjen e shëndetit në pleqëri”.

Dëshmi të shumta tregojnë se këto modele diete do të nxisin funksionin e shëndetshëm të qelizave dhe do të parandalonin obezitetin, diabetin dhe kancerin. Dr. Longo dhe profesoresha Rosalyn Anderson botuan gjetjet e tyre në revistën Cell.

 

 

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close