Një kompani e huaj, do të marrë në dorë të gjitha të dhënat personale të shqiptarëve.

Pas miratimit të ligjit special për sigurinë kibernetike në fillim të prillit, qeveria ka zbardhur e publikuar në Fletoren Zyrtare edhe kontratën me kompaninë ‘Jones Group International’.

Shoqëria amerikane e specializuar në fushën e mbrojtjes kibernetike që do të ketë akses thuajse në të gjitha sistemet digjitale të vendit do të bëjë një vlerësim të sistemeve të sigurisë, do hartojë një planveprim për çdo institucion dhe do të mbikëqyrë në krijimin, zhvillimin, zbatimin dhe funksionimin e Qendrës Shqiptare të Operacioneve të Sigurisë Kibernetike.

E gjithë procedura e negocimit të kontratës do të menaxhohet nga Agjencia Kombëtare e Shoqërisë së Informacionit, bashkë me një komision të posaçëm prej shtatë përfaqësuesve të Ministrive të Infrastrukturës, Mbrojtjes, Rendit, Financave, Avokaturës së Shtetit, Autoritetit për sigurinë Kibernetike dhe Drejtoria e Sigurimit te Informacionit te Klasifikuar.

Lidhja e kontratës me Jones Grup u paralajmërua nga kryeministri Rama, fill pas rrjedhjes masive të të dhënave personale në fundin e vitit të shkuar. syri.net

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close