New York Post:Putini do t’i nënshtrohet një operacioni për kancer

Presidenti rus Vladimir Putin mund të detyrohet të dorëzojë kontrollin e luftës në Ukrainë për disa ditë, ndërsa përgatitet për një operacionin e supozuar dhe siç pretendohet nga një insajder nga Kremlini. Duket se ai do të zëvendësohet përkohësisht nga ish-shefi i FSB-së, Nikolai Patrushev, një sekretar 70-vjeçar i Këshillit të Sigurimit rus, i cili konsiderohet si arkitekti kryesor i strategjisë së luftës dhe një njeri që e bindi Putinin se “Kievi ishte pushtuar nga neo-nazistët”,njoftojnë mediat.

– Putinit iu rekomandua të shkonte në operacion, data e të cilit po negociohet deri në dakord. Duket se nuk është veçanërisht urgjente, por nuk mund të vonohet – tha burimi, duke shtuar se presidenti rus vuan edhe nga “sëmundja e Parkinsonit dhe çrregullimi skizoafektiv” që ka simptoma të skizofrenisë, duke përfshirë halucinacione dhe mani.

Thuhej se Putini “nuk kishte gjasa të pranonte një transferim të pushtetit”, por se ai ishte i gatshëm të emëronte një “të ngarkuar me punë” për të kontrolluar Rusinë dhe përpjekjet e luftës, raporton Business Standard.

  • Pra, derisa Putini është në operacion dhe vjen në vete, i cili ndoshta do të zgjasë dy ose tre ditë, kontrolli i vërtetë mbi vendin do t’i kalojë vetëm Patrushevit – shtoi burimi.

Një veprim i tillë do të ishte befasues, pasi sipas Kushtetutës ruse, pushteti duhet t’i kalojë ekskluzivisht kryeministrit, thekson “Daily Mail”.

Gjenerali i SVR tha se Putin kishte kancer të barkut dhe sëmundjen e Parkinsonit. Ai thuhet se e shtyu operacionin, i cili nuk do të zhvillohet para Ditës së Fitores, e cila feston fitoren e Rusisë në Luftën e Dytë Botërore në Sheshin e Kuq më 9 maj, raporton Daily Mail.

Spekulimet për shëndetin e Putinit u nisën së fundmi pasi ai u shfaq në regjistrimin e një bisede me ministrin e tij të Mbrojtjes, Sergei Shoigu, dukshëm i ajur dhe duke mbajtur dorën fort në tavolinë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close