GRATE NDJEKIN DIELLIN

Për ti dhën trup të shëndoshë fjalëve duhet më parë të mbushen me gjak.Jan të drejtat konkrete për kudo ku ekzistojnë .
Po këtu rrin dhe kontradaktat !
Nuk them për fantazitë krijuese dhe emancipimin modern të të menduarit si dhe fjalës pa drojtje që i përket moshës ; po fjalës për të drejtën e gruas shkrimtare.Njësojë është si e drejta për konkretësinë në bilancin me dy pjata ku peshohen të drejtat mes dy seksesve ?- Prevalon ajo e meshkujve.
Nuk arrin asnjë e drejtë e tretë- d m th të flasë një i tretë duke na thërritur në apelin për drejtësi .Ka liri , ka mbrojtës të kësaj të drejte, ka studiues që vë në dukje këtë brengë? Unë nuk di .E kam fjalën për në Shqipëri miq- po dhe shtojë që nuk di gjithësa flitet e ndodhë në vëndin tonë për ushtrimin e të drejtave krijuese që për mua ekziztonë në një mënyrë diskriminuese.I ftojë të gjithë në riinterpretim për të vlerësuar si është puna . .ç’nota prodhohen prej fjalës së gruas krijues ? Ne e kemi kuptuar që sa e si është e rëndësishme të mbajmë në këmbë parimet e të drejtës e të studimit, të informimit e të revolucioneve të heshtura që u shkëlqenë si ves zhvillimi i brëndshëm .
Nuk është histori e një grupi mikesh që ëndërrojjnë të ndërrojnë botën.Jo ! Ato duan si letërsinë , filozofinë e të drejtën e shndërrimit të jëtës.Ato din ta ndjekin diellin.
Kan një intelekt të sofistikuar krijimet e grave – po sa flitet për to? Mbase ndodhë po përderisa ende dhe bota jashtë kufijve ngec në diskriminim ç’pritet nga ne që votohet për mik të mikut e u japim çmim një vit njërit , e në atë më pas tjetrit.
Kush ka marrë mundimin të na kërkojë të na pyes , të na konsiderojë ?
Kush?
Kritikët , ëndërrimtarët , admiruesit, botuesit, ..e dhe se ne takat i kemi të ngrëna jo nga xhirot po nga talenti për shikimin ironik dhe dashamirës të vëndit ku lindëm e ku shumë prej nesh po aty jetojnë.

nga Liljana Baçi

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close