Kryeministri Kurti kërkon nga Greqia njohjen e Kosovës

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, priti në takim njoftues shefen e Zyrës ndërlidhëse greke në Kosovë, znj.Heleni Vakali.

Teksa i dëshiroi mirëseardhje ambasadores Vakali, kryeministri Kurti theksoi marrëdhëniet shumë të mira mes të dy vendeve dhe mundësitë e thellimit të tyre nëpërmjet rritjes së shkëmbimeve tregtare dhe rritjes së bashkëpunimit ekonomik dhe të investimeve.

Kryeministri Kurti kërkoi që Greqia t’u bashkohet shumicës së vendeve të Bashkimit Evropian dhe ta njohë pavarësinë e Kosovës.

Ambasadorja Vakali tha se është e nderuar për detyrën që ka marrë dhe që Greqia është mike e sinqertë dhe e fuqishme e Kosovës. “Edhe pse ende nuk e njeh pavarësinë e Kosovës, Greqia ka arritur të zhvillojë marrëdhënie bilaterale pa kurrfarë problemi”, theksoi ambasadorja Vakali.

Ajo u shpreh e impresionuar me potencialin e madh që ka Kosova dhe mundësitë që ekzistojnë për bashkëpunimin bilateral. Ambasadorja e vlerësoi angazhimin e qeverisë për vlera demokratike dhe për rezultatet në luftimin e korrupsionit.

Kryeministri Kurti dhe ambasadorja Vakali u pajtuan që duhet të vazhdojnë projektet e përbashkëta në arsim e kulturë dhe në organizimin e radhës të forumit ekonomik.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close