Radev: Perspektiva evropiane e MV qëllim strategjik për Bullgarinë

ATSH-MIA/ – Perspektiva evropiane e Republikës së Maqedonisë së Veriut është e vetmja alternativë dhe është qëllim strategjik i Bullgarisë, deklaroi presidenti i Bullgarisë, Rumen Radev.

”Integrimi i saj nuk mund të ndodhë pa garantuar paraprakisht të drejtat e bullgarëve në Maqedoninë e Veriut dhe pa penguar gjuhën e urrejtjes”, shtoi ai.

Radev e bëri këtë deklaratë në hapjen të konferencës ”Perspektiva evropiane për marrëdhënie të fqinjësisë së mirë midis Republikës së Bullgarisë dhe Republikës së Maqedonisë së Veriut”, konferencë që zhvillohet me rastin e 119-vjetorit të vdekjes së Goce Dellçevit .

Radev theksoi se ”Bullgaria dëshiron t’i zgjidhë çështjet kontestuese politike me Maqedoninë e Veriut para fillimit të negociatave për anëtarësimit në BE, sepse në dekadat e fundit ka shumë raste në marrëdhëniet në të cilat besimi bullgar nuk ishte arsyetuar nga Maqedonia e Veriut”.

Sipas presidentit bullgar Radev, moszgjidhja e çështjeve politike midis dy vendeve fqinje e bllokon edhe shkëmbimin e të gjitha zonave të tjera.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close