Vaksinat e reja kundër Coronavirusit do të mbërrijnë më së voni deri në shtator

Agjencia Evropiane e Barnave njoftoi se shpreson që vaksinat, të përshtatura për variante të caktuara të koronavirusit, si omicron, do të miratohen deri në shtator.

“Prioriteti ynë është të sigurojmë që vaksinat e personalizuara të miratohen potencialisht më së voni deri në shtator për të qenë gati për fushatat e reja të imunizimit të BE-së në vjeshtë,” tha Marco Cavaleri, kreu i sektorit të Agjencisë Evropiane të Mjekësisë (EMA).

“Kjo do t’i lejojë prodhuesit të rregullojnë linjat e tyre të prodhimit në përputhje me rrethanat.”

Vaksinat me bazë mRNA të prodhuara nga Pfizer dhe Moderna kanë bërë një rrugë të gjatë dhe provat klinike janë në vazhdim.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close