Sot është Dita e Shën Gjergjit, pjesë e Trashëgimisë Kulturore të UNESCO-s

Sot, në shumë vende të Ballkanit por edhe përtej festohet ardhja e pranverës. Kjo festë pagane që kremtohet me 6 maj sipas kalendarit gregorian shënjon ardhjen e pranverës në mënyrën më festive të mundshme. Festa e Shën Gjergjit bashkon katolikë, ortodoksë dhe myslimanë të cilët besojnë se ajo sjell gëzim dhe begati. Traditat festive janë të larmishme në secilin prej vendeve ku festohet.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close