Jasharaj: Me 20 maj protestë

Kryetari i SBASHK-ut, Rrahman Jasharaj, bashkë me anëtarë të tjerë të Këshillit Qendror Grevist, kanë përcjellë nga afër rrjedhën e grevës një-orëshe në disa institucione arsimore të Prishtinës.

Gjatë vizitës në shkollën fillore “Asim Vokshi”, Jasharaj tha se shtetit i mbetet t’i respektojnë mësmimdhënësit.  Ai ka thënë se janë duke u përgatitur për grevën e 20 majit para Qeverisë.

“Nëse i dhimbsen Qeverisë Kurti nxënësit dhe mësimi le të ulet me sindikatat dhe të bëjë zgjidhje. Urojmë që greva e sotme të tingëllojë në veshët e qeverisë, por jemi duke u përgatitur edhe për 20 maj për protestën në Prishtinë. Pastaj çfarëdo që ndodh do të vendosni ju”, tha Jasharaj para mësmimëdhënsve.

Ai shtoi se zgjidhje ka dhe është i hapur që të marrë çdo ide nga mësimdhënësit.

Sot në të gjitha institucionet e Kosovës, Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës organizon grevë njëorëshe.

Përmes kësaj greve sindikalistët kërkojnë nga Qeveria e Kosovës që t’i plotësojë kërkesat e tyre për ndarjen nga 100 euro çdo muaj për të gjithë punëtorët në sektorin publik deri në miratimin e ligjit për paga, në të kundërtën ata paralajmërojnë që pas 20 majit do të detyrohen të hyjnë në grevë deri në realizimin e kërkesave të tyre.

“Por nëse nuk veprohet dhe ofrohet dialogu i duhur social nga partneri social – Qeveria, atëherë më 20 maj 2022 do të mbahet protestë gjithëpërfshirëse e cila i paraprinë grevës së plotë në nivel vendi” – deklaroi Atdhe Hykolli, kryetar i BSPK-së.

Kryetari i SBASHK-ut, Rrahman Jasharaj, do të ndjek nga afër rrjedhën e grevës njëorëshe në Shkollën “Asim Vokshi”.

Ndër kërkesat e sindikalistëve, mësimdhënësit por edhe punëtorët e sektorit publik, kërkojnë 100 euro shtesë në paga deri në miratimin e Ligjit të pagave. Ditë më parë, në Prishtinë, BSPK-ja organizoi gjithashtu një protestë me kërkesa të njëjta.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close