Muzetë e Beratit zgjuan interesin e mbi 4500 turistëve

/ATSH/ Muzetë e Beratit vazhdojnë të zgjojnë interesin e vizitorëve e sidomos atyre të huaj, me vlerat e koleksioneve të tyre.

Drejtori i Qendrës Muzeore Berat, Agron Polovina tha për ATSH-në se, “Muzeun e Ikonografisë Onufri dhe Muzeun Etnografik gjatë periudhës janar – prill 2022 e kanë vizituar 4 553 vizitorë vendas dhe të huaj. Krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar janë 362% më shumë vizitorë”.

“Konkretisht Muzeu Onufri u vizitua nga 3370 vizitorë dhe Muzeu Etnografik nga 1176 vizitorë”, tha Polovina.

Sipas tij, gjatë këtij viti ka pasur një fluks të turistëve të huaj, krahasuar me dy vitet e mëparshme.

Muzeu Etnografik është krijuar në vitin 1979 në një banesë me arkitekturë karakteristike beratase. Periudha e ndërtimit i përket shekullit XVIII. Ky muze ka një fond të pasur etnografik me rreth 1200 objekte.

Muzeu Ikonografik “Onufri”, që mban emrin e njërit prej kryemjeshtrave të pikturës shqiptare të shekullit XVI, është ndërtuar mbi rrënojat e një kishe të rindërtuar në vitin 1797 në lagjen “Kala”, e cila ka qenë katedralja e qytetit, që është monumenti më përfaqësues i arkitekturës pasbizantine në qytetin e Beratit.

Koleksioni i muzeut përbëhet nga 173 objekte të përzgjedhura nga një fond prej më se 1 500 objektesh që i takojnë fondeve të kishave dhe manastireve të Shqipërisë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close