HIPNOZA E LEKUT!

Shumë nga politikanët shqiptarë, andej e këndej kufirit, me veprimet e tyre tregojnë se janë pa zemër, pa ndërgjegje dhe pa dije elementare në përgjithësi dhe sidomos në lëmin e kulturës, në veçanti.
Te shumica prej tyre, për shkak të injorancës, nuk ekzistonte vetëdija e identitetit, por thjeshtë instinkti i interesit material, gjë që ka bërë të prijmë në statistikat për korrupsionin, si pjesë e strategjive afatshkurtër në sensin e pasurimit brenda natës.
Meqë praktika ka treguar se interesimi i politikanëve për kulturën është vetëm sa për sy e faqe, pasi në këtë fushë janë analfabetë total, atëherë nuk duhet të habitemi fare për pozitën e rëndë në planin e trashëgimisë shpirtërore. Thjeshtë ata janë diletantë me ambicie të sëmurë. Ata nuk synojnë kulturën, por lekun…Tek ta nuk depërton më as zëri që vjen nga e kaluara e rëndë, por as zëri i arsyes nuk troket në ndërgjegjen e tyre.
Çlirimi i mendjes së robëruar nga hipnoza e lekut duket së është një dukuri e shëmtuar, për të mos thënë mision i pamundur, sepse në këtë gjendje, pra të mendjes së hipnotizuar nga leku, zgjimi është një proces i vështirë.
Mbase, çfarë mund të presim nga politikanë, të cilët as vetë nuk e dinë se cili është libri i fundit që e kanë lexuar! Çfarë mund të presim nga ata që veten e konsiderojnë si të “dërguar” për mirëqenien e shqiptarëve, fati i të cilëve (ekzistojnë me miliona shembuj) thjeshtë keqpërdoret vetëm e vetëm që këta “të dërguar” t’i ruajnë privilegjet që u ofron pushteti.
Sot, fatkeqësisht, rëndë po e pëson indi shqiptar, i cili herë pas herë po përjeton intervenime kirurgjikale pa anestezion. Koncepti i veprimit politik, duke e lënë krejt anash kulturën, është një koncept vetëvrasës. Duhet të jetë e qartë se kultura shqiptare duhet trajtuar në mënyrë institucionale edhe atë në mënyrë permanente dhe jo të ketë statusin e një gome rezervë, që përdoret vetëm në situata emergjente.
Perëndimi i politikës hipnotizuese tash për tash nuk shihet askund.
(HEJZA)

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close