USAID dhuron 270 frigoriferë dhe ngrirës për ruajtjen e vaksinave

Frigoriferë dhe ngrirës për të përforcuar sistemin e zinxhirit të ftohtë të vaksinave në Kosovë u janë dorëzuar sot Qendrave të Kujdesit Shëndetësor nëpër të gjitha komunat e Kosovës, si donacion nga UNICEF-i dhe USAID.

Me këtë rast të gjitha palët bënë thirrje për vaksinim kundër Covid-19 frigoriferë që shërbejnë për përforcimin e sistemit të zinxhirit të ftohtë të vaksinave do të jenë në shfrytëzim nga institucionet shëndetësore në Kosovë.

Të njëjtit janë donacion nga organizatat ndërkombëtare e që do të të rrisin kapacitetin e ruajtjes së vaksinave në të gjitha nivelet. Dafina Gexha-Bunjaku, Zv. Ministre e shëndetësisë, tha se këto pajisje do të rrisin kapacitetin e ruajtjes së vaksinave në të gjitha nivelet nga IKSHPK deri tek QKMF dhe qendrat e vaksinimit në të gjitha komunat e Kosovës.

Izet Sadiku, Drejtori për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale në komunën e Prishtinës u shpreh se Donacioni i sotëm krijon zinxhirin e ftohtë të vaksinave që një proces shumë i rëndësishëm në parandalimin e sëmundjeve ngjitëse dhe ne e dimë që fokusi kryesor i mjekësisë familjare është parandalimi i sëmundjeve ngjitëse.

Për donatorët dorëzimi i këtyre frigoriferëve dhe ngrirësve është një hap i rëndësishëm në forcimin e sistemit shëndetësor në Kosovë.

Ndërsa Zeinah Salahi, drejtoresha e USIAD-it në Kosovës shtoi se sot ne po shpërndajmë pajisje, të cilat janë thelbësore për marrjen e sigurt të vaksinave kundër Covid-19 për të gjithë njerëzit në vend që kanë nevojë për to.

“Donacioni i pajisjeve nuk ndihmon vetëm procesin e vaksinimit kundër Covid-19, por ndihmon cilindo nga programet e imunizimit”, tha Nona Zicherman, Drejtoresha e UNICEF-it në Kosovë .

Ky donacion do të japë një kontribut të jashtëzakonshëm në përmirësimin e mbulimit rutinë të vaksinimit për fëmijët, si dhe në ruajtjen e shkallës së vaksinimit kundër COVID-19.

Në Kosovë po vazhdon procesi i vaksinimit kundër Covid-19.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close