1895,viti kur Röntgen bëri radiografinë e parë

Kush e di se sa foto janë bërë nga Anna Bertha Röntgen. Foto që nuk do t’i shohim kurrë.
Por ka një foto në veçanti të Anës, e cila ka kaluar dekada për të shënuar historinë.
Kjo është fotografia e eshtrave të dorës së Anës, e bërë nga bashkëshorti i saj Wilhelm Conrad Röntgen kur ai bëri radiografinë e saj të parë në 1895.
Imazhi i dorës së Anës shkaktoi ndjesi dhe zbulimi i rrezeve X i dha Wilhelmit çmimin e parë Nobel në fizikë. Zbulimi i tij u përdor shpejt në mbarë botën, duke revolucionarizuar diagnostikimin dhe trajtimin e lëndimeve dhe sëmundjeve.
Anna pasi pa foton tha se e pa vdekjen e saj, ndërsa për miliona njerëz të tjerë do të thoshte jetë.

Kalendari Enciklopedik Shqipëtar

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close