1897-Doli gazeta e përdyjavshme politike, letrare dhe kulturore “La nazione Albanese”

Më 15 janar 1897, në Katanxaro të Italisë doli gazeta e përdyjavshme politike, letrare dhe kulturore “La nazione Albanese” (Kombi Shqiptar) me 12-16 faqe, e drejtuar nga arbëreshi Anselmo Lorekio. Gazeta përmbante informacione të pasura për Shqipërinë dhe historinë e saj, dokumete të shumta, korrespondenca nga Shqipëria, njoftime për ngjarjet e kohës.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close