Votohet Komisioni Hetimor Parlamentar për energjinë i propozuar nga pozita

Është bërë sot konstituimi i Komisionit Hetimor Parlamentar në lidhje me procesin e vendimmarrjes në sektorin e energjisë për periudhën 2006-2022, në nivelin legjislativ, ekzekutiv, rregullator dhe në ndërmarrje publike.

Kryesuesi i këtij komisioni, deputeti nga Partia Demokratike e Kosovës (PDK), Hajdar Beqa, tha se së në njërën në mbledhjet e para do të bëjnë planin e veprimit të komisionit.

“Ky komision ka këtë përbërje: Hajdar Beqa, Rashit Qalaj, nga Lëvizja Vetëvendosje (LVV), do të jenë deputetët Armend Muja, Haki Abazi, Arbër Rexhaj, Halil Thaçi, zëvendës kryesues Armend Muja. Nga Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK), Armend Zemaj anëtar dhe deputetja Rezarta Krasniqi. Nga Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës (AAK), anëtare është deputetja Time Kadrijaj. Nga Lista Serbe (LS) për anëtar është Ljubinko Karadziq, si dhe nga grupi multietnik për anëtare është Duda Balje”, tha Beqa.

Kurse zëvendëskryesuesi i Komisionit, Armend Muja, tha se ky komision duhet të ketë info për shitjen e distribucionit dhe burimet e investimeve, vlerën e investimeve, pagesën e 17 milionëve të KEK-ut për KEDS, dhe  treta veprimet e ZRRE për investimet kapitale, KEK në vitin 2006 etj”, tha ai.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close