Finlandë:Kuvendi voton për anëtarësim në NATO

Ashtu siç pritej, mbështetja për anëtarësim erdhi në shifra të qarta. Tre përfaqësues mungonin, askush nuk abstenoi.

Në një votim të martën, Parlamenti mbështeti kërkesën e Finlandës për anëtarësimin në NATO. Siç pritej, mbështetja erdhi në shifra të qarta.

188 deputetë e mbështetën anëtarësimin dhe tetë e kundërshtuan. Askush nuk abstenoi. Tre veta mungonin.

Vendimi përfundimtar i Finlandës për interesin e saj, për fillimin e negociatave të anëtarësimit, do të merret nga presidenti i Republikës me propozim të Qeverisë.

Mbledhja e Qeverisë dhe prezantimi i presidentit të Republikës do të mbahet të martën nga ora 17:50, njoftojnë mediet finlandeze.

Ministri i Jashtëm finlandez, Peka Havisto (Pekka Haavisto),  tha se kur çështja të diskutohet në prezantimin e Presidentit, ai do të firmosë letrën e aplikimit.

Pritet që ambasadori i NATO-s ta vizitojë të mërkurën, tha Haavisto.

Haavisto e përshkroi rezultatin e votimit të NATO-s në Parlament si jashtëzakonisht të fortë. Ai vetë nuk e priste që të ishte kaq e qartë.

Çështja u hodh në votim pasi Komiteti për Punë të Jashtme kishte mbështetur qëndrimin e Qeverisë për aplikimin për anëtarësim në NATO në raportin e tij.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close