Shkencëtarët: Çka në të vërtetë përjetojnë njerëzit që gjenden në kufij të vdekjes dhe jetës?

kjo puna e asaj se çfarë përjetojnë njerëzit që gjenden në kufij të vdekjes dhe jetës i ka preokupuar të gjithë,gjatë gjithë historisë njerzore,e edhe në kohë moderne.
Kështu që edhe shkencëtarët nga universiteti i Liezhit në belgjikë me vite jnë marrë me mbledhjen e të dhënave nga përvoja e personave të cilët kanë qenë në prag të vdekjes ose ata të cilët kanë pasë përvojë të afërt me të.

neard31-550x400

Disa nga këta njerëz të cilt kanë patur përvojë të afërt me vdekjen kanë thënë se kanë qëndruar mbi trupin e tyre të vdekur,të tjerët i ka tërhequr dritë e fortë verbëruese,përderisa disa kanë patur takim me të afërmit,të dashurit e tyre të vdekur.
Analiza më të detajuara të këtij fenomeni kanë treguar se këso dhe përvoja të tjera nuk kanë vetëm njerëzit të cilët janë në prag vdekjeje ose në vdekje e sipër por edhe ,alpinistët,zhytësit,pilotët.Të gjithë këta thonë se kanë patur eksperienca të njejta.
Është dëshmuar se këto përvoja nuk kanë lidhje me ndjenja religjioze dhe me besimin në Zot,por se më shumë bazohen në procese kimike dhe biologjike të cilat ndodhin në brendi të trurit të njeriut.
Hulumtime të ma hershme kanë treguar se çdo i pesti i sëmurë nga zemra i cili ka qenë në prag të vdekjes ka patur përvojë të njejtë.
Neurologu belg Stiven Loris ka mbledhur përvojat e katërqind njerzëve nga të katër anët e botës.Në mesin e të tjerëve ka qenë edhe nj grua e cila ka qenë në gjendje kome gjatë htatzanisë.Përvoja e saj ka qenë bashkimi i sërishëm i saj me njeriun në të cilin ishte e dashuruar,por i cili kishte ndrrua jetë.
-Njeriu me të cilin kam qenë e dashuruar ka pësuar në një fatkeqësi ajrore.Para meje është gjendur qiell i gjërë dhe i kaltërt dhe dritë e shkëlqyeshme e cila më ka bashkuar me të-rrëfen gruaja përvojen e saj.
Edhe zhytësi i njohur francez Neri,thotë se në thellësi prej 120 metrash ka patur halucinacione dhe me atë rast ka parë sirena të cilat kanë notuar për rreth tij.Ekipi i shkencëtarëve cili e ka përcjellur me atë rast dhe ka shënuar aktivitetet e trurit të tij,ka patur mundësi të gjitha këto ti përcjell përmes skenerit.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close