Humbjet ruse në Ukrainë të barabarta me ato sovjetike në Afganistan

Fighters of the territorial defence unit, a support force to the regular Ukrainian army, take part in a training exercise outside Kyiv on May 20, 2022. – Russian soldiers are now focused on the south and eastern regions of Ukraine, but — anticipating a drawn-out conflict — Kyiv has stepped up the training of its new recruits so they are ready to face the enemy if and when needed. (Photo by Sergei SUPINSKY / AFP)

ATSH-ANSA/ – Numri i të vdekurve midis trupave ruse në Ukrainë gjatë tre muajve të parë të pushtimit të vendit është i ngjashëm me atë të regjistruar nga Bashkimi Sovjetik në luftën nëntëvjeçare në Afganistan, sipas shërbimeve sekrete britanike, të publikuara sot nga Ministria e Mbrojtjes në Twitter.

Londra nuk bën një vlerësim të ushtarëve të vdekur, por dëshmon se “shkalla e lartë e vdekjeve” është për shkak të një numri faktorësh, përfshirë mbulimin e kufizuar ajror, mungesën e fleksibilitetit dhe dështimet prej përsëritjes së gabimeve.

”Kjo rritje e vazhdueshme e numrit të vdekjeve në radhët e ushtrisë mund të çojë në një pakënaqësi në rritje nga ana e popullatës ruse, përveç vullnetit të saj për ta shprehur atë në publik”, sipas raportimeve nga shërbimi sekret britanik.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close