Abazoviq: Do të marr pjesë në “Ballkanin e Hapur”

Kryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq, tha se do të marrë pjesë në Samitin e “Ballkanit të Hapur” në Ohër, duke shtuar se ai nuk kishte dëgjuar ende një argument të vlefshëm se nisma rajonale nuk ishte e mirë për Malin e Zi.

Abazoviq, i cili mori pjesë në operacionin e pastrimit të Qendrës Klinike (KCCG), u tha gazetarëve se përfaqësuesit malazezë, si vëzhgues, kishin qenë më parë në samitet e “Ballkanit të Hapur”.

Ai përsëriti se duhet pranuar çdo iniciativë rajonale që mund të përshpejtojë integrimin evropian të vendit, duke theksuar se anëtarësimi në Bashkimin Evropian nuk ka alternativë.

Abazoviq tha se ai nuk kishte dëgjuar ende një argument të vlefshëm që “Ballkani i Hapur” të mos ishte i mirë për Malin e Zi, raporton RTCG.

“Nëse nuk është mirë për një parti apo një politikan, le ta thonë. Partnerët tanë evropianë dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA) po kërkojnë të shohin njerëz që flasin, bashkëpunojnë dhe nuk transmetojnë probleme,” vuri në dukje Abazoviq.

Qëndrimi i kryeministrit të vendit fqinj është i kundërt me atë të presidentit Millo Gjukanoviq. Ky i fundit edhe gjatë vizitës zyrtare fë para disa ditëve në Prishtinë, e bëri të qartë se është kundër kësaj iniciative.

Aktualisht pjesë e “Ballkanit të Hapur”, janë Shqipëria, Serbia e Maqedonia e Veriut, por kundërshtojnë Kosova, Bosnje e Hercegovina dhe deri më tash edhe Mali i Zi.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close