KFOR thotë se mund të trajtojë çdo zhvillim që lidhet me sigurinë në Kosovë

KFOR ka realizuar një stërvitje në Aeroportin e Gjakovës, të quajtur “FROZEN SABRE”2022., ku kishte të bënte me ndërhyrjen e trupave të tyre pas ngjarje negative të cilat çuan në përkeqësimin e lirisë së lëvizjes dhe kërcënuan sigurinë e popullatës lokale.

Njësitë e Komandës Rajonale Perëndimore (RC-W) ndërhynë në bashkëpunim me Batalionin e Rezervës Taktike të KFOR-it (KTRBN) dhe nga Njësia e Specializuar Shumëkombëshe (MSU).

“Detashmenti i Aviacionit të Komandës Rajonale (RC-E) siguroi asetet e nevojshme ajrore dhe evakuimin mjekësor ajror (MEDEVAC) për njësitë në terren. Detashmenti i Lirisë së Lëvizjes (FOMD) i Grupit të Përbashkët të Mbështetjes Logjistike (JLSG) të KFOR-it u dislokua dhe gjithashtu Batalioni i Inteligjencës për Mbikëqyrjen dhe Zbulimin (ISRBN) luajti një rol aktiv gjatë stërvitjes. Komandanti i KFOR-it, gjeneralmajor Kajajri, në fjalën e tij përmbyllëse shprehu mirënjohjen dhe vlerësimin e tij për profesionalizmin, përkushtimin dhe përkushtimin e treguar nga të gjithë ushtarët e KFOR-it që morën pjesë në stërvitjen “Frozen Sabre”  e cila ishte planifikuar dhe realizuar në kuadër të udhëzimi i zëvendëskomandantit, Brig. Gjeneral Luca Piperni . KFOR-i është një forcë shumëkombëshe e NATO-s, e përbërë nga rreth 3700 njësi nga 28 vende kontribuese me trupa, të gatshme për të ndërhyrë në mbarë Kosovën me mjete kinetike dhe jo-kinetike. Trajnimi dhe mbajtja e niveleve të larta të gatishmërisë përfaqëson një nga mjetet që i mundëson KFOR-it të ketë një qëndrim fleksibël dhe të dukshëm në terren, në këtë mënyrë misioni udhëheqës i NATO-s në Kosovë mund të trajtojë menjëherë çdo zhvillim që mund të ndikojë në situatën e sigurisë”, thuhet në komunikatën e KFOR-it

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close